Potop Kraljeva za 22 minute: Sevilla razbila Real Madrid
(Foto: EPA) Real je četvrtu godinu u nizu izgubio prvenstvenu utakmicu na stadionu Seville.

Težak poraz Madriđana na Ramon Sanchez Pizjuanu

Potop Kraljeva za 22 minute: Sevilla razbila Real Madrid

Sevilla je na svom Ramon Sanchez Pizjuanu ugostila moćni Real Madrid u 6. kolu LaLige. Andalužani su uspjeli šokirati Kraljeve i na kraju su slavili pobjedu od velikih 3:0.

Da se ne šali Sevilla je pokazala već u devetoj minuti kada je opasno zaprijetio Ben Yedder, ali je takda Courtois sjajno intervenisao. Nekoliko minuta nije bilo uzbuđenja, a onda su uslijedile 22 minute "iz pakla" za Real.

Prvo je u 17. minuti Andre Silva pogodio na asistenciju Jesusa Navasa za 1:0, da bi isti igrač četiri minute kasnije udvostručio prednost svoje ekipe. Igrala se 21. minuta kada je Andre Silva odbijenu loptu pospremio u mrežu Reala za vodstvo Seville od 2:0.

Imao je Bale potom priliku da smanji zaostatak Kraljeva, ali ubrzo Sevilla stiže do novog gola pošto se Ben Yedder sjajno ubacio pred gol i pogodio za 3:0 u 39. minuti.

Vodstvom Seville od 3:0 se otišlo na odmor, a onda je Luka Modrić u 54. minuti uspio zatresti mrežu domaćih, ali nakon intervencije VAR-a sudija poništava ovaj pogodak zbog ofsajda.

Potom je Sevilla imala još jednu sjajnu šansu preko Sarabije, da bi u 61. minuti golman domaćih osujetio Baleov pokušaj da smanji na 3:1.

Igrala je sjanjo Sevilla do kraja meča i propustila još nekoliko sjajnih šansi poput one Franca Vasqueza iz 80. minute i sasvim zasluženo slavila veliki trijumf.

Treba dodati da je od 77. minute Real igrao sa desetoricom jer je Marcelo zbog povrede morao napustiti igru nakon što je Lopetegui iskoristio sve tri izmjene.

U susretu 6. kola LaLige koji je počeo u isto vrijeme na Mestalli su rezultatom 1:1 ramizirali Valencia i Celta Vigo. Šišmiši su poveli preko Batshuayija u 25. minuti, ali je Iago Aspas u 82. donio Celti bod.

LaLiga, 6. kolo:

Sevilla - Real Madrid 3:0

Velencia - Celta 1:1

Potražite više informacija na temu La Liga:

Leganes - Barcelona 2:1

Athletic Bilbao - Villarreal 0:3

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

madr1dist4
Simpatizer sam Reala, ali Sevilja je veceras jednostavno bila bolja ekipa na terenu. Igraci Sevilje su se vise trudili i zalagali, zato su na kraju i zasluzeno slavili. Samo treba jos jednom napomenuti da je VAR najbolja stvar sto se desila fudbalu u zadnjih 50 godina. Opravdano ponisten neregularan pogodak Modrica.
20 4
GGMU
Odlicna igra Sevilje svaka cast igraju odlican fudbal ove sezone. Nego gledo sam utakmicu ali nisam vidio najboljeg igraca svijeta na terenu pa bi volio da vas pitam da li je igro ovu utakmicu?
20 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi