Potpuni preokret: Kako je Marko Arnautović "zapalio" svlačionicu West Hama nakon nove bruke?

Poraz protiv Wolvesa je bio prekretnica

Potpuni preokret: Kako je Marko Arnautović "zapalio" svlačionicu West Hama nakon nove bruke?

E. Čaušević

Fudbaleri West Hama danas igraju na domaćem terenu gradski derbi protiv Chelseaja u okviru šestog kola engleskog Premiershipa.

Plavci su perfektno počeli novu sezonu s pet pobjeda, a svoj niz žele nastaviti danas protiv gradskog rivala koji i nema baš dobar start. Nakon četiri poraza West Ham je u prošlom kolu uspio slaviti na gostovanju kod Evertona i navijači se nadaju da će to bidi prekid očajne serije koju su imali na početku sezone.

Atmosfera u West Hamu nakon četiri poraza bila je užasna, a uveliko se špekulisalo o tome da će Manuel Pellegrini dobiti otkaz. Ipak, nakon poraza od Wolverhamptona nešto se očito promijenilo u svlačionici londonskog kluba, a napadač ove ekipe Marko Arnautović je objasnio koliko je atmosfera bila loša.

"Nakon tog poraza od Wolvesa atmosfera u ekipi je bila užasna. Sjedili smo u svlačionici nakon utakmice i onda je došao trener koji je bio razočaran i ljut na našu igru. Pričao je nekoliko minuta i kada je izašao nastao je muk. Odlučio sam ustati i reći nešto kako bih pokrenuo ostale. Znali smo da smo loši i da možemo bolje od ovog. Ne možete gubiti i samo klimati glavom. Održao sam predavanje jer sam ljut što ne igramo koliko možemo na terenu. Trener odradi sjajan posao u pripremi, a onda mi zakažemo na terenu kao amateri", rekao je Arnautović, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imali smo žestoku raspravu, ali na kraju nas je to podiglo iz nekog sivila. Protiv Evertona je to bila neka druga ekipa i pokazali smo da smo sposobni i da možemo igrati za ovaj klub kako to on zaslužuje. Mi nismo ekipa koja se želi boriti za opstanak i nisam to očekivao kada sam došao iz Stokea. Sada nas čeka Chelsea i svi znaju da je to veoma težak meč. Ipak, ako budemo igrali kao protiv Evertona onda se možemo nadati dobrom rezultatu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi