Potpuno anonimni golman mijenja Harta u reprezentaciji

Hodgson iznenadio javnost

Potpuno anonimni golman mijenja Harta u reprezentaciji

Vijest da će Joe Hart zbog povrede s terena izbivati tri do četiri sedmice natjerala je engleskog selektora Royja Hodgsona da u tim pozove njegovu alternativu.

Iako su britanski mediji u timu Gordog Albiona očekivali nekog golmana iz Premier lige, poziv je dobio široj javnosti potpuno anonimni Tom Heaton, koji posljednje tri godine brani boje Burnleyja.

Ovaj 29-godišnji golman je u karijeri nastupao za sve omladinske selekcije svoje zemlje, ali mu se sada ukazala životna prilika da upiše nastup za A reprezentaciju Engleske.

Tom Heaton je u prošlosti bio član Manchester Uniteda, za koji je ugovorom bio vezan od 2004. do 2010. godine, ali za Crvene đavole nikada nije odigrao niti jednu utakmicu. Većinu karijere proveo je na posudbama u klubovima poput Swindona, Antwerpa, Cardiffa, Rochdalea, Wycombea...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Englesku u narednih nekoliko dana prvo očekuje utakmica u Berlinu protiv Njemačke, a zatim i susret s Holandijom na Wembleyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi