Potpuno ludilo na predstavljanju Danija Alvesa
(Foto: EPA)

Više od 40.000 ljudi na dočeku

Potpuno ludilo na predstavljanju Danija Alvesa

Midhat Šljivak

Evropska karijera legendarnog Danija Alvesa došla je kraju.

Iskusni 36-godišnji desni bek se nakon 17 godina vratio u Brazil i potpisao je ugovor sa Sao Paulom.

Nakon ludila na dočeku, gdje je jedva uspio da prođe pored zaluđene mase navijača, pravi spektakl mu je priređen na legendarnom Murumbi stadionu.

Više od 40.000 navijača brazilskog velikana došlo je kako bi pozdravilo Alvesa, koji je potpisao ugovor do 2022. godine.

Iako mu je 36 godina, Alves nema namjeru da završi karijeri u ovom klubu.

"Došao sam da odradim pravi posao. Nisam došao ovdje kako bih završio karijeru. Još uvijek imam neostvarenih ciljeva, a ovdje želim ispisati historiju", rekao je Alves.

Podsjetimo, Alves je u 17 godina evropske karijere osvojio apsolutno sve, a igrao je za Sevillu, Barcelonu, Juventus i PSG.

Top Komentari

AmarS
Legenda završava karijeru.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi