Spektakularan doček za Danija Alvesa u Sao Paulu

Nakon 17 godina se vratio u Brazil

Spektakularan doček za Danija Alvesa u Sao Paulu

E. Čaušević

Iskusni brazilski fudbaler Dani Alves nakon 17 godina u Evropi odlučio se vratiti u Brazil.

Alves je na kraju prošle sezone postao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om, a iako je imao nekoliko ponuda od evropskih klubova na kraju je odlučio da je vrijeme da se vrati u Brazil.

Ovaj 36-godišnji desni bek je vjerovatno igrač koji je osvojio najviše trofeja u karijeri čak 43. Alves je prije nekoliko dana potpisao za Sao Paulo ugovor do ljeta 2022. godine.

Alves je jučer doputovao u Sao Paulo gdje ga je dočekao veliki broj navijača brazilskog velikana. U klubu su svjesni kakvu legendu su doveli i odlučili su dočekati Alvesa na zaista spektakularan način.

Jedan od najboljih desnih bekova u prethodnih 20-tak godina ponikao je u dresu Bahije, a još je igrao za Sevillu, Barcelonu, Juventus i PSG. Najbolje dane proveo je u dresu Barce u kojoj je za osam godina osvojio većinu trofeja.

Promo

Top Komentari

mali.grof
Navijac sam Manchestera, ali ovo je najbolji bek ikada za mene. Gospodin ima moc da se transformira iz odbranbenog igraca u napadaca za sekundu i tako napravi ogroman posao.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi