Potraga za Salom: Mnogi "pomažu" na društvenim mrežama, ali Kante je uzeo stvar u svoje ruke!
Kante i Sala su dijelili svlačionicu u Caenu 2015. godine, a francuski veznjak sada želi da se do kraja riješi slučaj nestanka njegovog prijatelja

Želi da se pronađu dijelovi aviona

Potraga za Salom: Mnogi "pomažu" na društvenim mrežama, ali Kante je uzeo stvar u svoje ruke!

Edmir Škorić

Sve je manje nade da je Emiliano Sala živ, no naravno nada posljednja umire.

Tri dana su bezuspješno tragali za argentinskim nogometašem Salom i pilotom koji je upravljao avionom tipa Piper Malibu koji je nestao u ponedjeljak navečer iznad La Manchea na letu od Nantesa do Cardiffa.

U avionu koji je s radara nestao na visini od 2000 stopa bili su pilot David Ibbotson i 28-godišnji napadač koji se u Nantesu oprostio sa bivšim saigračima i krenuo prema Cardiffu, gdje je trebao nastaviti karijeru.

Policija je u potrazi koristila satelitske snimke i podatke o korištenju mobilnog telefona. Sala je tijekom leta putem WhatsApp aplikacije poslao poruku u kojoj je pospanim i šaljivim tonom rekao kako mu se čini da je "u avionu koji se raspada."

"Sve upućuje na tragičnu nesreću", izjavio je predsjednik Cardiff Cityja Mehmet Dalman te dodao: "Nastavljamo da se molimo i nadamo, ali moramo da budemo realni".

Putem društvenih mreža mnogi su iskazali tugu zbog nestanka Sale, mnogi 'pomažu' tako što pišu da bi se potraga trebala nastaviti, no Chelsejaev veznjak N'golo Kante je odlučio da napravi konkretan potez.

Naime, nakon što su vlasti zvanično prekinule potragu za Emilianom Salom, Kante će finansirati privatne istražitelje kako bi se potraga ponovo nastavila dok se ne pronađe.

Kante i Sala su zajedno igrali u Caenu 2015. godine i od tada vlada njihovo prijateljstvo, a francuski veznjak je već pokazao da je ljudska gromada i ovo što je sada uradio samo ide u prilog tome.

Za Salu skoro da nema nade, svi su u očaju, ali oni koji su ga voljeli očigledno ga ne žele tek tako lako "proglasiti mrtvim".

Halilhodžić: Znam da košta, ali sramota je prekinuti potragu

Da se potraga morala nastaviti, bez obzira što je jasno da ni pilot ni Sala nisu mogli preživjeti nesreću, smatra i Vahid Halilhodžić, trener Nantesa.

Halilhodžić je jučer govorio na press konferenciji povodom meča Nantesa i niželigaša L'Entente Sannois Saint-Gratiena u Kupu Francuske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Sramota je prekinuti potragu, ne možemo si to priuštiti. Sve to košta, očigledno je da košta, ali nedopustivo je prekinuti potragu... Za mene je sramota to uraditi, zamislite kako to djeluje njegovoj porodici... Ne postoji tolika dubina da se avion ne može pronaći", istakao je Halihodžić, pa dodao:

"Kao klub, mi smo ujedinjeniji nego ikada. Nantes je velika porodica... Čak i u ovako teškoj situaciji moramo se spreminiti za sljedeću utakmicu. Šokirani smo, ali moramo nastaviti raditi. Život ide dalje, moramo ići naprijed".

Top Komentari

Keno
Kante kralju jedan
14 0
vialli
Mozda ne izgledas tako ali si veliki insan
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti