Halilhodžić: Znam da košta, ali sramota je prekinuti potragu
(Foto: EPA) Halilhodžić je jučer govorio na press konferenciji povodom meča Nantesa i niželigaša L'Entente Sannois Saint-Gratiena u Kupu Francuske

Treneru Nantesa čitava situacija teško pada

Halilhodžić: Znam da košta, ali sramota je prekinuti potragu

Emiliano Sala (28) se vratio u Nantes kako bi se pozdravio sa svojim bivšim saigračima i ljudima iz kluba prije nego što se u ponedjeljak zaputio ka svom novom domu - Cardiffu.

Argentinski napadač je nešto ranije postao najskuplje pojačanje Cardiffa u historiji, ali se nikada nije pridružio svojoj novoj ekipi jer je njegov avion u ponedjeljak navečer nestao iznad Engleskog kanala.

Avion, pilot i Sala nisu pronađeni, a policija Guernseyja je u u četvrtak saopštila da prekida potragu uz poruku da je sve pretraženo, ali da od aviona nema ni traga.

Ubrzo su počeli pristizati apeli da se potraga nastavi. Zahtjev je to njegove porodice, prijatelja, saigrača, navijača, ali i mnogih drugih ličnosti iz svijeta fudbala.

Da se potraga morala nastaviti, bez obzira što je jasno da ni pilot ni Sala nisu mogli preživjeti nesreću, smatra i Vahid Halilhodžić, trener Nantesa.

Halilhodžić je jučer govorio na press konferenciji povodom meča Nantesa i niželigaša L'Entente Sannois Saint-Gratiena u Kupu Francuske.

"Sramota je prekinuti potragu, ne možemo si to priuštiti. Sve to košta, očigledno je da košta, ali nedopustivo je prekinuti potragu... Za mene je sramota to uraditi, zamislite kako to djeluje njegovoj porodici... Ne postoji tolika dubina da se avion ne može pronaći", istakao je Halihodžić, pa dodao:

"Kao klub, mi smo ujedinjeniji nego ikada. Nantes je velika porodica... Čak i u ovako teškoj situaciji moramo se spreminiti za sljedeću utakmicu. Šokirani smo, ali moramo nastaviti raditi. Život ide dalje, moramo ići naprijed".

Inače, Vahini izabranici će na teren u nedjelju u 16:30 kada gostuju kod L'Entente Sannois Saint-Gratiena u 1/16 finalu Kupa Francuske, a kladionica MOZZART je spremila odlične kvote i za ovu utakmicu.

Vaha tokom treninga saznao tužne vijesti: Nećemo mu odavati počast, nema minute šutnje

Vijest da je potraga prekinuta pojavila se u momentima dok je trajao redovni trening Nantesa u četvrtak, a upravo tada su i njegovi bivši saigrači i trener Vahid Halilhodžić saznali tužne novosti.

Vahida Halilhodžića je posebno teško pogodila čitava situacija, a upravo je bh. stručnjak preporodio argentinskog napadača od svog dolaska na klupu Kanarinaca i od njega napravio "senzaciju" Ligue 1.

"Upravo sam saznao da je potraga prekinuta. Teško je govoriti o tome... Ovo je stvarno delikatan trenutak. Svi smo šokirani. On je tako drag, dobar, ljubazan, pun poštovanja. Pravi je ratnik koji je puno volio ovaj klub. Imao sam poseban odnos sa njim, puno smo razgovarali od mog dolaska", istakao je Halilhodžić nakon današnjeg treninga Nantesa, pa nastavio:

"Na dan njegovog odlaska smo imali dug razgovor. Zahvalio mi se, puno toga mi je rekao... Nikada nisam čuo da neko ima nešto loše reći o njemu, bio je zaista sjajan momak... Veliki dječak."

"Sada više nego ikada moramo ostati ujedinjeni, solidarni. Raditi u ovom momentu je jako osjetljivo, teško. Dijelimo naše emocije, tugu. Svi smo se okupili, razgovaramo... Za mene je ovo možda i najteži trenutak u mom sportskom životu. Bilo je još teških, ali u sportskom životu... Potpuno sam rastresen", prokomentarisao je Halilhodžić stanje u ekipi, pa dodao:

"Poštovaćemo njegovu porodicu koja još nema potvrdu njegove smrti, tako da nada još postoji. Da li je 'mršava' ili ne, ne znam. Još uvijek čekamo čudo i nadamo se da će uskoro stići. Zbog toga mu ne želimo odati priznanje, niti će biti minute šutnje. Sve dok njegova smrt ne bude potvrđena, čekamo, što je također strašno".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti