Avionske nesreće koje su uzdrmale svijet: U trenutku je nestajao cijeli klub

Emiliano Sala još nije pronađen, ali teško da je živ

Avionske nesreće koje su uzdrmale svijet: U trenutku je nestajao cijeli klub

Endin Čaušević

Fudbalski svijet početkom ove sedmice uzdrmale su vijest da je nestao avion u kojem je bio novi igrač Cardiffa, Emiliano Sala, a nakon nekoliko dana potrage Sala i članovi posade nisu pronađeni.

Avion se vjerovatno srušio u more u Engleskom kanalu i zaista su veoma male šanse da je neko uspio preživjeti. Navijači Cardiffa i Nantesa već oplakuju Salu koji je samo dva dana prije toga ispunio san i potpisao za klub iz Premiershipa.

Nakon potpisa vratio se u Nantes kako bi se oprostio od saigrača, a onda se uputio ka Cardiffu, no na odredište nažalost nije stigao. Sala kao da je znao šta će se desiti jer je porodici slao poruke da se boji najgoreg jer je avion bio u očajnom stanju.

Nažalost njegove crne slutnje su se ispunile i sada se samo čudo može desiti da Salu pronađu život. Još jedna od avionskih nesreća koja je žestoko uzdrmala fudbal, ali i cijeli sportski svijet. Nažalost, često smo svjedoci toga, a u historiji je bilo nesreća gdje je živote gubio cijeli jedan klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nastavku možete pogledati nesreće sportskih ekipa koje nikada neće i ne smiju biti zaboravljene. Pojedine je samo čudo uspjelo spasiti da preživi ove avionske nesreće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije