Potres na Azurnoj Obali: Otišao Zubizarreta, Villas Boas naredni?

Burni sati u Marseilleu

Potres na Azurnoj Obali: Otišao Zubizarreta, Villas Boas naredni?

Admin Čaušević

Andoni Zubizarreta je napustio Marseille nakon četiri godine gdje je obnašao funkciju sportskog direktora. 

Odlazak Zubizarrete mogao bi značiti i odlazak Andrea Villasa-Boasa, posebice nakon jučerašnjih razgovora s klupskim predsjednikom Jacquesom Henryjem Eyraudom.

Portugalski stručnjak je tražio garancije da će u povratničkoj sezoni u Ligi prvaka imati konkurentan tim, međutim tokom razgovora nije ih dobio, pa je njegov ostanak na Veledromu pod znakom pitanja.

U međuvremenu inostrani mediji špekulišu da Marseille već opipava teren i traži nasljednika na klupi. U opticaju su dva trenerska imena. Radi se o dvojici Argentinaca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prvi na listi je Maurizio Pocchetino koji je slobodan već neko vrijeme, ali za njegov angažman se bori i Newcastle Uniteda, dok je drugi Gabriel Hanze, trener Velez Sarsfielda i nekadašnji igrač Marseillea.

Inače, kao mogući nasljednik Zubizarrete na poziciji sportskog direktora spominje se Antero Henrique koji je ne tako davno bio angažovan u PSG-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi