Villas-Boas ne želi čuti za Premier ligu: Prije ću voziti Dakar Rally nego se vratiti tamo!

Nekadašnji trener Chelseaja i Tottenhama

Villas-Boas ne želi čuti za Premier ligu: Prije ću voziti Dakar Rally nego se vratiti tamo!

Nekadašnji trener Chelseaja i Tottenhama Andre Villas-Boas poručio je kako bi radije trenirao neki klub u Japanu u nastavku karijere ili vozio Dakar Rally nego što bi se vratio u Premier ligu.

Današnji trener Marseillea neslavno je završio svoje epizode u pomenutim londonskim klubovima jer je otkaze dobijao nakon samo godinu i godinu i pol dana.

Ruku na srce, ni sa jednim od ova dva kluba nije uspio da završi među četiri najbolje ekipe na kraju sezone. Doduše, Plavce nije ni vodio čitavu sezonu jer je otkaz dobio u martu, ali ih je ostavio tek na 5. poziciji.

Ove sezone dobro mu je išlo na klupi Marseillea gdje je zauzeo drugu poziciji prije prekida prvenstva. Odlukom Ligue 1 sezona je gotova i Marseille će se vratiti u Ligu prvaka.

U intervjuu za RMC 42-godišnji stručnjak između ostalog prisjeća se Premier lige i kaže kako se tamo nema namjeru vratiti. Poručuje kako su veće šanse da ponovo vozi Dakar Rally nego da se vrati na Otok. Podsjetimo, on je prije dvije godine vozio najpoznatiji svjetski rally.

"Već sam rekao da postoje veće šanse da ponovo vozim Dakar Rally nego da se vratim u Premier ligu ili negdje drugo. Geografski gledano, volio bih raditi u Japanu. Volio bih istražiti japansku kulturu i japanski fudbal", kaže on.

Ipak, ističe kako je trenutno sretan u Marseilleu, ali da će ostanak u klubu ovisiti od toga koliko će biti podržan ovog ljeta na transfer pijaci.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Dobro mi ide u Marseilleu. Ne želim gledati neki drugi klub ili neku drugu opciju. Želim igrati Ligu šampiona sa Marseilleom, ali želim znati koliko smo ekonomski ovisni. Ako nismo u mogućnosti napraviti dobar posao, onda nije vrijedno. Vrlo je važno da skupa sa sportskim direktorom imamo mogućnost odraditi dobre transfere, u ne baš sjajnim uslovima, ali nakon kojih ćemo biti konkurentni. Naravno, nismo naivni da zaboravimo ekonomsku situaciju u klubu", poručio je Villas-Boas.

Inače, osim Chelseaja i Tottenhama Portugalac je radio u Portu, Zenitu kao i kineskom Shanghai SIPG-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi