Čini se da je Potter otkrio Chelseajevo pojačanje: Impresioniran sam

Hoće li doći do transfera

Čini se da je Potter otkrio Chelseajevo pojačanje: Impresioniran sam

Esmer Oštraković

Chelesa ove sezone ne igra onako kako se to od očekuje od njih.

Nakon lošeg starta sezone cijenu je platio Thomas Tuchel koji je otpušten, a umjesto njega na mjesto trenera doveden je Graham Potter.

Počeo je Chelsea igrati nešto bolje, te upisivati pobjede, ali još uvijek je to daleko od onog nivoa na kojem trebaju biti.

Naravno jasno je da novi trener mora uspostaviti svoj sistem rada, a dobro po klub je to što im navijači daju podršku u svemu tome.

Očekuje se da će u narednom periodu biti dosta promjena u igračkom kadru, a sve bi trebalo početi već u januarskom prijelaznom roku.

Na press konferenciji uoči utakmice Lige prvaka, Potter je govorio o raznim temama, a upitan je i o nogometašu Milana, Rafaelu Leau.

Nije Potter krio da je oduševljen igrom ovog nogometaša, a dalo se naslutiti da će upravo Leao biti jedno od Chelseajevih pojačanja.

"Zaista sam impresioniran sa Leaom kada god gledam kako igra. Pravi razliku u Milanu, utiče na načine kako napadaju i kako postižu golove", rekao je Potter, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zaista moram da mu čestitam na svemu tome, sjajan je nogometaš. Kada je riječ o njegovoj budućnosti, ko zna", rekao je uz osmjeh Graham Potter.

Nogometaš Milana je prije nekoliko mjeseci bio povezivan sa prelaskom upravou Chelsea, ali do transfera tada nije došlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi