Potvrđen novi angažman: Španac nakon sedam godina i 11 nastupa za prvi tim napušta Liverpool

Veznjak karijeru nastavlja u Francuskoj

Potvrđen novi angažman: Španac nakon sedam godina i 11 nastupa za prvi tim napušta Liverpool

Nantes je potvrdio da je potpisan trogodišnji ugovor sa Pedrom Chirivellom, još uvijek zvanično igračem Liverpoola.

23-godišnji španski veznjak će zvanično kompletirati svoj transfer u Nantes kada mu krajem juna istekne ugovor sa Liverpoolom.

Iako posjeduje zavidne tehničke sposobnosti, Chirivella nikada nije dobio pravu šansu na Anfieldu, pa se njegov odlazak iz Liverpoola odavno očekivao.

Pedra Chirivellu je Liverpool, kao velikog talenta, doveo u svoje redove još 2013. godine iz omladinskog pogona Valencije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Još kao 18-godišnjak je prekomandovan u U23 (rezervni) tim Liverpoola, ali je tu i ostao - kada nije boravio na posudbama nastupao je upravo za rezerve Redsa.

Tokom sedam godina na Anfieldu uspio je skupiti samo 11 nastupa za prvi tim Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije