Potvrđen transfer Kalvina Philipsa - Konačno bi mogao dobiti pravu minutažu

Napustio City

Potvrđen transfer Kalvina Philipsa - Konačno bi mogao dobiti pravu minutažu

Edmir Škorić

Engleski fudbaler Kalvin Phillips napustio je redove evropskog i engleskog prvaka Manchester Cityja, ali ostat će u Premier ligi.

Manchester City je Philips doveden iz Leedsa kao ozbiljno pojačanje, ali se uopšte nije naigrao kod Pepa Guardiole. U ovoj sezoni je sakupio samo 10 nastupa i dao jedan gol.

Njegov odlazak je Pep Guardiola još davno najavio, bilo je samo pitanje u kojem će klubu završiti sezonu. Iako je imao raznih ponuda na stolu, na kraju je prihvaćena ona West Hama.

Odlaskom Declana Ricea Čekićarima nedostaje igrača na toj poziciji, pa su odlučili da sa Cityjem dogovore pozajmicu bivšeg igrača Leedsa.

Po dogovoru klubova, West Ham će imati priliku da otkupi njegov ugovor na kraju sezone. Fudbaleru ostaje da sutra obavi ljekarski pregled u Londonu i da potpiše ugovor sa novim klubom.

Phillips ove sezone niti jednu utakmicu nije počeo od prve minute, čak ni kada je ranije ove sezone Rodri bio povrijeđen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrača je htio Newcastle, u jednom trenutku se spominjala i Barcelona, ali na kraju je završio u redovima ekipe koja se nalazi na šestom mjestu premierligaške tabele.

Ako sve bude u redu debitovaće za svoj novi tim 1. februara protiv Bournemoutha kod kuće, a tri dana kasnije Čekićari će gostovati Manchester Unitedu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi