Potvrđeno: Blatter dobio konkurenciju

Potvrđeno: Blatter dobio konkurenciju

Teme:

Mohamed bin Hammam, predsjednik Azijske fudbalske federacije (ACF) je  potvrdio da će se kandidirati za predsjednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Šesdesetjednogodišnji funkcioner iz Katara će tako 1. juna u Zürichu biti protivkandidat  Seppu Blatteru, koji je na čelu  Fife od 1998. godine.

"Došlo je vrijeme za novo lice na čelu nogometne porodice.  Blatter je sigurno veoma iskuisna osoba i mnogo je uradio  za razvoj nogometa u svijetu. Uprkos  tome smatram, da imam 50 odsto mogućnosti da budem izabran", kazao je u  sjedištu ACF u  Kuala Lumpuru bin Hammam. Na čelu azijske federacije nalazi se od 2002. godine  i obavlja treći, zadnji predsjednički mandat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.