Potvrđeno: Francuska igra protiv Engleske!

Život se mora nastaviti

Potvrđeno: Francuska igra protiv Engleske!

Prijateljska utakmica između Engleske i Francuske ipak će biti odigrana na stadionu Wembley. 

Zbog nastale izvanredne situacije u Parizu i tragičnih bombaših napada bilo je dovedeno u pitanje odigravanje prijateljske utakmice na Wembleyju, ali su u Fudbalskom savezu Francuske procijenili da život mora da se nastavi i susret će biti odigran. 

"Kako sada stvari stoje, da, igraće se", rekao je portparol Fudbalskog saveza Francuske britanskoj agenciji Reuters. 

U ovim trenucima teško je bilo šta tvrditi sa sigurnošću, jer je u Francuskoj proglašeno vanredno stanje i nije nemoguće da državne vlasti nalože fudbalskim organima da otkažu susret. Ali za sada nije bilo takvog zahtjeva. 

U tragediji koja se dogodila poginulo je 129 ljudi, 350 je povrijeđeno, od kojih je najmanje 98 u kritičnom stanju. Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa utakmice u kojem se glasno eksplozije čuju, što možete i pogledati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

iBb2x00UVlv

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.