Potvrđeno: Navijačima Željezničara 1725 ulaznica za derbi

Poznate i cijene karata

Potvrđeno: Navijačima Željezničara 1725 ulaznica za derbi

U 9. kolu Lige za prvaka će na Koševu snage odmjeriti Sarajevo i Željezničar, a iz bordo kluba su danas saopštili najnovije i zvanične informacije vezane za prodaju ulaznica za ovaj meč.

Ono što je najzanimljivije istaći jeste da će za navijače FK Željezničar u funkciji biti samo dio južne tribine, odnosno 1725 ulaznica.

Saopštenje FK Sarajevo prenosimo u cjelosti:

"Nakon inicijalnih sastanaka sa predstavnicima PU Centar, Fudbalski klub Sarajevo želi upoznati svoje navijače i bh. javnost o tehničkim informacijama vezano za predstojeći gradski derbi, u skladu sa zaključenim sigurnosnim planom.

Za navijače Fudbalskog kluba Sarajevo, namijenjene su tribine “Sjever – Vedran Puljić”, “Istok” i “Zapad”. Navijači Bordo kluba, svoje ulaznice plaćati će po sljedećim cijenama: Tribina “Sjever – Vedran Puljić" – 5 KM za članove/ 10 KM za sve one koji nisu članovi kluba. *Tribina “Istok” – 8 KM, Tribina “Zapad” – 10 KM.

Na istočnoj tribini koševskog stadiona, bit će otvoreni ulazi C2, C3, C4 i C5, na zapadnoj A5, A6 i A7, dok će na sjevernoj tribini biti otvoreni svi ulazi.

Na zapadnoj tribini sektori A1, A2, A3, te na južnoj D1, D2 i D3 činiti će tampon zone na stadionu.

Za navijače FK Željezničar bit će otvoren ulaz “D4” na tribini za gostujuće navijače “BH Telecom JUG”, a u prodaji za pomenutu tribinu bit će pušteno 1725 ulaznica, po cijeni od 10 KM.

Navijačima gostujućeg kluba, koji u obilježjima budu htjeli pristupiti drugoj tribini (Istok, Sjever ili Zapad) bit će onemogućen ulaz.

Prihod ostvaren od prodaje ulaznica za gostujuće navijače bit će usmjeren ka podršci i razvoju ženskog fudbala, odnosno SFK 2000 Sarajevo.

Informacije o prodajnim lokacijama, te satnici puštanja ulaznica u slobodnoj prodaji bit će naknadno poznate.

Obavještavamo sve navijače i simpatizere da će oko kompletnog stadiona biti postavljena ograda za vršenje predkontrole, gdje će se obavljati fizički pregled, kao i provjeravati validnost ulaznica, a prolazak predkontrole bit će moguć isključivo uz važeću ulaznicu za utakmicu.

Sezonske ulaznice kao i članske kartice za djecu do 14 godina starosti i dame važe i za ovu utakmicu, a vrijedi istaći da sva djeca, koja još uvijek nemaju svoju člansku karticu moraju imati važeću ulaznicu za utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osobe u alkoholiziranom stanju, kao i one pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći pristupiti stadionu bez obzira da li posjeduju validnu ulaznicu za utakmicu. Također, svi predmeti, koji u bilo kojem smislu mogu ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu, biti će oduzeti, odnosno odstranjeni prilikom pregleda na predkontrolama. 

Vrijedi istaći da će saobraćaj oko Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" biti zatvoren, te molimo ovim putem sve navijače da tu informaciju uzmu u obzir i da se ne kreću motornim vozilima prema samom stadionu, te da blagovremeno pristupe stadionu, kako bi izbjegli gužve prilikom ulaska."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi