Sarajevo kompletno u derbiju, Željo bez Danijela Stojanovića

Situacija sa kartonima u redovima gradskih rivala

Sarajevo kompletno u derbiju, Željo bez Danijela Stojanovića

Samir Mlaćo

U subotu se igra novi gradski derbi Sarajeva i Željezničara.

Ulogu je veliki s obzirom da su oba tima u igri za titulu, mada su svakakoj trofeju bliži Plavi sa Grbavice.

Sigurno da će u Sarajevu o vječitom derbiju razmišljati tek nakon revanš meča finala Kupa BiH u srijedu na Pecari. 

Ipak, ono što može radovati sve navijače bordo tima jeste da Sarajevo nema kartoniranih igrača, te će svi biti u konkurenciji za subotu.

Na drugoj strani, Slavku Petroviću će nedostajati jedino lijevi bek Danijel Stojanović koji je jučer u Krupi zaradio svoj treći žuti karton. U tim Željezničara se vraća kapiten Zajko Zeba koji je meč u Krupi propustio upravo zbog tri žuta kartona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po dva žuta kartona u redovima FK Sarajevo imaju Amer i Almir Bekić, a u FK Željezničar Samir Bekrić, Jadranko Bogičević, Goran Zakarić i Stevo Nikolić. Ukoliko ovi igrači zarade žuti karton u derbiju, propustit će meč posljednjeg kola ove sezone BH Telecom Premijer lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi