Potvrđeno: Paulinho novi igrač Barcelone

Katalonci ozvaničili transfer

Potvrđeno: Paulinho novi igrač Barcelone

Edmir Škorić

Barcelona je danas potvrdila transfer Brazilca Paulinha iz  Guangzhou Evergrandea. 

Kako je objavio katalonski klub na službenoj internet stranici, Paulinho je za 40 miliona eura stigao iz kineskog Guangzhoua.

On će u četvrtak ujutro potpisati ugovor i bit će zvanično predstavljen kao novi član Barcelone. 

Dvadesetdevetogodišnjaka rođenog u Sao Paulu krase snaga i kreativnost, a igra uglavnom na poziciji centralnog veznog. Za brazilsku reprezentaciju debitovao je 2011. godine i 41 puta je nastupao za svoju zemlju.

Prije nego što je otišao u Kinu, igrao je za Tottenham i u 45 nastupa dao je šest golova. Još je nastupao za Corinthians, Bragantino, Lodž, Vilnius...  

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo da mu je Barca u ugovor ugradila odštetnu klauzulu u visini od 120 miliona eura. Nije poznato koliko će zarađivati na Nou Campu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti