Potvrđeno: Paulinho potpisuje za Barcelonu

Novo pojačanje stiže iz Kine

Potvrđeno: Paulinho potpisuje za Barcelonu

Endin Čaušević

Nakon odlaska Neymara u PSG čelnici Barcelone još uvijek nisu uspjeli da nađu zamjenu za Brazilca koji je bio važan dio katalonskog kluba.

Barcelona već dvije sedmice pokušava da dovede u svoje redove Coutinha i Dembelea, ali im to ne ide baš od ruke. Iako navijači nestrpljivo čekaju da jedan od pomenutog dvojca dođe na Nou Camp to se još uvijek nije desilo. No, čelnici kluba uspjeli su da završe četvrto pojačanje ovog ljeta, ali nisu oduševili navijače.

Naime, Barcelona je dogovorila transfer Paulinha koji će doći iz kineskog Guangzhou Evergrandea. Vijest da je ovaj transfer skoro završen pojavila se jutros u španskim medijima, a to je danas potvrdio i trener kineskog kluba legendarni Luiz Felipe Scolari.

"Cijena koju je Barcelona odlučila da plati za Paulinha pokazuje da je naš klub dobro napredovao. Njegov odlazak je za nas veliki gubitak, ali i za kineski fudbal. Ipak, ovo je dokaz da svjetski velikani prate šta se dešava u našoj ligi", rekao je Scolari.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilski reprezentativac će večeras doputovati u Barcelonu, a već sutra bi trebao proći ljekarske preglede i potpisati za Katalonce. Ipak, navijači i dalje očekuju da čelnici Barce dovedu adekvatnu zamjenu za Neymara s obzirom da je Paulinho vezni fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi