Potvrđeno: Silvio Berlusconi kupio Monzu
(Foto: EPA)

Glavni u klubu biće Adriano Galliani

Potvrđeno: Silvio Berlusconi kupio Monzu

M. Šljivak

Nekadašnji vlasnik Milana Silvio Berlusconi vratio se u fudbal.

Berlusconi je odlučio da kupi 95 posto dionica Monze, ekipe koja se takmiči u italijanskoj Seriji C.

Kupovina ovog tima od strane 81-godišnjeg Berlusconija danas je službeno potvrđena od strane dosadašnjeg vlasnika Nicola Colomba.

"Dogovorili smo prodaju 95 procenata kluba, a ostalo ostaje u mom vlasništvu. Zašto 95, a ne 70, kako smo ranije najavili? Meni je isto, razlika je jako mala", rekao je Colombo, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sve je sada u Berlusconijevim rukama. Ja želim ostati aktivan u klubu ove sezone. Ovo je jak tim kojeg smo sagradili uz dosta strasti i žrtve. To smo pokazali na početku sezone", rekao je Colombo.

Čovjek zadužen za sve u klubu biće također legendarni čelnik Milana Adriano Galliani, pa Monzu uz određena ulaganja uskoro možemo očekivati u višem rangu, pa čak i u Seriji A.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi