Povećava se kolonija bh.igrača u Turskoj: Bureković novi igrač Göztepea
Bureković je prelaskom u Superligu napravio novi iskorak u karijeri, te se s pravom nada uskoro i pozivu u reprezentaciju BiH. Jutros je obavio ljekarski pregled i potpisao ugovor na dvije plus jednu godinu.

Bivši igrač Čelika, Vojvodine i Ujpesta

Povećava se kolonija bh.igrača u Turskoj: Bureković novi igrač Göztepea · Zvanično

D. Kurbegović

Bh. kolonija nogometaša koji nastupaju u turskoj Superligi danas je uvećana za još jednog nogometaša. Novi igrač turskog Göztepea je Dženan Bureković, koji u ovaj klub stiže iz mađarskog Újpesta.

Ovaj 25-godišnji Zeničanin danas je potpisao dvogodišnji ugovor s klubom koji je prošlu sezonu završio na 11 mjestu Turske lige. Za ovu sezonu imaju veće ambicije, a s tim u vezi je i dovođenje bivšeg igrača Čelika i Vojvodine, za kojeg su Újpestu platili obeštećenje, ali će dati i procenat od eventualnog narednog transfera ovog igrača.

Bureković je nakon što je za Čelik debitovao sa 16 godina, te odigrao više od 100 utakmica u Premijer ligi otišao u Vojvodinu, gdje se zadržao dvije sezone. U februaru 2018. godine potpisao je četverogodišnji ugovor s višestrukim prvakom Mađarske.

U prvoj sezoni za Ujpešt osvojio je Kup ove zemlje, dok se u drugoj sezoni zahvaljujući sjajnim partijama našao u timu prvenstva. Prošle je sezone bio također sjajan, te je kao lijevi bek bio među tri najbolja asistenta lige, a sezonu je završio s 27 utakmica, te je upisao osam asistencija u prvenstvu Mađarske. Uz to dodao je i pet nastupa u Kupu, uz jednu asistenciju na svome kontu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovaj potencijalni bh.reprezentativac prošao je sve omladinske kategorije kada je u pitanju nacionalni tim, a prelaskom u tursku Superligu sigurno da očekuje i naredni iskorak, a to je poziv u A-reprezentaciju BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi