Povratnik u Premijer ligu se sprema za milionsku investiciju

Krupa opet u eliti

Povratnik u Premijer ligu se sprema za milionsku investiciju

A. Čaušević

Odlukom FS RS sva fudbalska takičenja u manjem bh. entitetu su završena što znači da je Krupa ekspresno izborila povratak u elitu. 

Klub iz kanjona Vrbasa će tokom ljeta imati pune ruke posla, posebno se to odnosi na infrastrukturu. Ukoliko želi da igra na svom stadionu Krupa će morati uložiti oko milion KM.

Kako bi stadion Krupe dobio licencu neophdno je postaviti reflektore i promijeniti podlogu. Postavljanje stubova i rasvjete će koštati između 400.000 i 500.000 nakon što je završena sva potrebna papirologija.

Trenutna umjetna podloga je odavno dotrajala. Kako u Krupi i dalje žele da igraju na plastičnoj travi taj projekat će povratnika u bh. elitu koštati 400.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Krupi su već osigurali većinu sredstava za dvije kapitalne investicije s tim da se nadaju određenoj pomoći lokalne zajednice te NFSBiH.

Ukoliko Krupa ne ostvari zacrtani infrastrukturni projekat, a NFSBiH ne ublaži kriterije za licenciranje ne isključuje se mogućnost da će novi-stari premijerligaš morati tražiti novi stadion za domaće mečeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti