Šta će biti s Prvom ligom RS? Krupa čeka da bude proglašena šampionom

Video konferencija u petak

Šta će biti s Prvom ligom RS? Krupa čeka da bude proglašena šampionom

Admin Čaušević

U petak će biti održana video konferencija Izvršnog odbora FS RS nakon koje bi mogla biti poznata sudbina Prve lige manjeg bh. entiteta za sezonu 2019/20.

Iako još uvijek postoji mogućnost da se fudbalska sezona nastavi pogotovo nakon najave sportisti mogu početi trenirati 18. maja ne isključuje se opcija i prekida Prve lige RS.

Do sada je odigrano 15. kola, a do kraja bi svaki klub trebao odigrati po 12 utakmica. Prema informacijama koje stižu iz RS-a navjerovatniji scenarij je da Krupa bude proglašena šampionom.

Krupa ima 11 bodova više te bolji međusobni skor od Rudar Prijedora pa bi plasman kluba iz kanjona Vrbasa u bh. elitu bio logičan slijed događaja.

Prema svemu sudeći moglo bi se desiti da niko ne ispadne i da sljedeće takmičarske godine Prva liga RS broji 14 klubova. Niko ne bi ispao. Ušla bi po dva prvoplasirana tima iz Drugih liga Istok i Zapad, dok bi peti učesnik bio poznat nakon baraža trećeplasiranih timova iz dvije Druge lige.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Da li će ovakav prijedlog i zaživjeti zavisit će od toga da li će Premijer liga BiH biti proširena ili ne. Postavlja se i pitanje kada bi se igrao eventualni baraž za 14. učesnika. 

Inače, veći dio ove sezone Prve lige RS igralo je devet klubova jer je Sloga Gornje Crnjelovo odustala na samom startu takmičenja.

Top Komentari

EdwinPol
Ahh, tu se moze prekinuti i proglasiti prvak... nema naseg Zeljkana da ga medijski poguramo do titule
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi