Povrede desetkovale Tunis, selektor primoran stajati među stativama

Maaloul obukao golmanske rukavice

Povrede desetkovale Tunis, selektor primoran stajati među stativama

Tunis će večeras odigrati svoj posljednji meč na Mundijalu u Rusji protiv selekcije Paname, koja će također nakov utakmice na Mordovia Areni spakovati kofere.

Biće ovo više revijalni susret i prilika da obje selekcije zabave svoje navijače, ali se Tunis našao u velikim neprilikama.

Naime, ostali su Tunižani u susretima protiv Engleske i Belgije bez značajnoj broja fudbalera, a salektor Nabil Maaloul trenutno na raspolaganju ima samo jednog spremnog čuvara mreže.

Zbog toga Maaloul nije oklijevao na današnjem treningu svoje selekcije, već je obukao rukavice i stao na gol kako bi Tunižani mogli odraditi planirani trening.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U Tunisu se nadaju da će im FIFA dozvoliti da naknadno u ekipu uvrste golmana Bena Cherifu koji je stigao stigao Moskvu, kako u slučaju povrede jedinog preostalog golmana ne bi ostali bez čuvara mreže protiv Paname.

"Povrede su desetkovale naš tim, ali to je božija volja. Istina je da su nam dvojica golmana povrijeđena, pa je to sada za nas dilema", istakao je Maaloul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi