Povrede su i definitivno uništile njegovu karijeru: Carroll pravi vjerovatno posljednji transfer

Odlazi u MLS ligu

Povrede su i definitivno uništile njegovu karijeru: Carroll pravi vjerovatno posljednji transfer

Engleski napadač Andy Carroll gotovo će sigurno napustiti redove West Ham Uniteda na kraju aktuelne sezone.

Carrolla kroz čitavu karijeru prate problemi sa povredama, a tako je i ove sezone. Posljednji meč je odigrao krajem frabruara kada je povrijedio skočni zglob, a na terenu ga neće biti do kraja sezone.

West Ham, ali ni on sam, više nemaju strpljenja, pa je očigledno došlo vrijeme za rastanak, a naredna destinacija za korpulentnog napadača očigledno će biti MLS liga.

Kako prenosi ProSoccerTalk, ekipa New England Revolutiona već neko vrijeme prati Carrolla, kojem inače ističe ugovor na kraju sezone, i spremna je da ga angažuje uprkos problemima sa povredama.

Pomenuta MLS ekipa ima namjeru značajno pojačati igrački kadar ovog ljeta, a nekadašnji reprezentativac Engleske se očigledno dobro uklapa u te planove.

Inače, Carroll je široj javnosti ostao poznat kada je u januaru 2011. godine prešao iz Newcastle Uniteda u Liverpool za ogroman novac, ali zbog silnih povreda nikada nije napravio karijeru kakva se očekivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi