Zbog mogućeg dovođenja Džeke navijači kluba gazdu porede s Del Boyom iz kultne serije Mućke

Promjena transfer politike

Zbog mogućeg dovođenja Džeke navijači kluba gazdu porede s Del Boyom iz kultne serije Mućke

A. Čaušević

Obzirom da se bliži kraj sezone što automatski donosi i brojne špekulacije o mogućim transferima navijači mnogih klubova su veoma nestrpljivi i jako iz zanima ko će od naredne sezone biti njihov novi "ljubimac". 

Posljednjih dana učestalo se piše o prelasku Edina Džeke u West Ham, međutim ako je vjerovati pisanju specijalizovanog portala za vijesti iz londonskog kluba Hammers.news to neće biti slučaj.

Navodno je gazda Čekićar David Sullivan odlučio promijeniti transfer politiku te će umjesto starijih igrača koji traže visoke plate će skuplje plaćati mlađe igrače, a za njihova primanja izdvajati znatno manje novca.

Tako bi se West Ham umjesto Džeki mogao okrenuti 22-godišnjem Maximilianom Gomezu. Sullivanu je isplatnije platiti ofanzivca Celte 50 miliona eura, nego kapitenu bh. reprezentacije davati sedmičnu platu od 190 hiljada eura.

Navijači Čekićara poslije ovog imaju podijeljeno mišljenje te su neki Sullivana uporedili s Del Boyom, junakom kultne serije Mučke.

"Sullivan je Del Boy, ne može odoljeti onom što smatra 'dogovorom', a ispadne da to klub košta kao transfer Wilsherea", napisao je na Twitteru jedan od navijača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jack Wilshere je prošlog ljeta stigao u West Ham besplatno, a nastupio je na svega pet nastupa. Zbog problema sa zglobom ovaj iskusni veznjak je van terena još od početka decembra kada je odigrao pet minuta protiv Newcastle Uniteda, prije toga je pauzirao dva mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi