Povrijeđeni igrači Boce na kraju su izašli na Monumental, ali ne da igraju fudbal
Najveći derbi svijeta između Rivera i Boce sinoć je odgođen nakon što su napadnuti fudbaleri Boce Juniors, a utakmica bi se trebala igrati večeras od 21 sat.

Ostali na terenu do sitnih sati

Povrijeđeni igrači Boce na kraju su izašli na Monumental, ali ne da igraju fudbal

Endin Čaušević

Fudbalski svijet jučer je trebao uživati u najvećem derbiju na planeti između River Platea i Boce Juniors u finalu Copa Libertadores, ali zbog nereda pred ovaj meč na kraju je sve otkazano za večeras.

Naime, nekoliko sati pred utakmicu na Monumentalu došlo je do nereda ispred stadiona gdje su napadnuti igrači Boce. Navijači Rivera su zasuli svime i svačim autobus ljutog rivala, a čak su ih gađali i suzavcem. Tri igrača Boce su zadobila povrede oka, no ipak se insistiralo na odigravanju meča.

No, igrači Boce su rekli da neće igrati ovaj meč i da ih na to niko ne može natjerati. Iz Rivera su poručili da će poštovati ovu odluku, te je na kraju zajedno odlučeno da se utakmica pomjeri za večeras u 21 sat. Navijači Rivera su se nakon objave da se utakmica odgađa brzo razišli s tribina, no igrači Boce su na stadionu ostali još nekoliko sati.

Oni su na kraju čak i uspjeli da izađu na teren Monumentala, ali pred prazne tribine. Policija je čekala da se navijači Rivera upute ka svojim kućama kako bi bilo sigurno da igrači Boce napuste stadion. To je sve potrajalo nekoliko sati što će siguno ostaviti traga na igrače sa La Bombonere.

U ovom napadu najgore su prošli fudbaleri Pablo Perez i Gonzalo Lamardo koji su tražili pomoć ljekara, a s nešto lakšim povredama prošao je Carlos Tevez. Nadamo se da večeras nećemo gledati ovakve scene i da će fudbal biti u prvom planu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti