"Pozdrav, ja sam Neymar i mogu li dobiti 120 dolara socijalne pomoći?"

Nevjerovatna priča iz Brazila

"Pozdrav, ja sam Neymar i mogu li dobiti 120 dolara socijalne pomoći?"

E. Škorić
Teme:

Neko je, predstavivši se kao Neymar, pokušao na ilegalan način doći do novca u Brazilu.

Navodno je osoba koja je ilegalno podnijela prijavu u Neymarovo ime tražila od tamošnje vlade 120 dolara kao dio plana pomoći radnicika s niskim primanjima tokom pandemije koronavirusa.

"Ime, datum rođenja i matični broj zvijezde Paris Saint-Germaina korišteni su za primanje pomoći od brazilske vlade u iznosu od 120 dolara, javljaju brazilski mediji.

Vlada je odobrila plan raspodjele za pomoć Brazilcima s niskim plaćama, poput čistačica i kuhara, čiji su rad i prihod nestali kao rezultat samoizolacije za vrijeme koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Budući da Neymar, kojeg je PSG kupio 2017. za 222 miliona eura, zarađuje godišnje desetine miliona eura, naravno nije dobio pomoć Vlade. Međutim, prema UOL-u, prijavu u njegovo ime prvobitno je odobrila brazilska vlada, ali je kasnije zbog sumnji ovaj zahtjev stavljen u kategoriju "koja se procjenjuje".

Brazil je po koronavirusu jedna od najugroženijih zemalja na svijetu, jer ima treći najveći broj smrtnih slučajeva, više od 34.000 i nalazi se iza SAD i Engleske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi