Poželjni Švicarska,  Alžir, Iran, Honduras, Ekvador....

Prije žrijeba u Brazilu

Poželjni Švicarska, Alžir, Iran, Honduras, Ekvador....

Iako još uvijek nije zvanično potvrđeno, iako treba pričekati da se završi i revanš utakmica između Urugvaja i Jordana, žrijeb reprezentacija će biti određen prema FIFA-inom redoslijedu za oktobar mjesec. Pravilnik za raspoređivanje nije utvrđen, ali je za vjerovati kako FIFA neče praviti velike promjene, odnosno bit će onemogućeno susretanje reprezentacija iz istih konfederacija u grupa s jednom iznimkom kada su u pitanju evropske reprezentacije.

Četiri reprezentacije iz Evrope, Španija, Njemačka, Belgija i Švicarska će izbjeći Francusku, evropsku reprezentaciju s najlošijim koeficijentom koja zbog toga nije u “evropskom” bubnju, već se nalazi u onom sa selekcijama iz Afrike i Južne Amerike.

Naša selekcija bi se prema ovim kriterijima trebala naći u drugom bubnju sa Holandijom, Italijom, Engleskom, Portugalom, Hrvatskom i Rusijom što je svakako ohrabrujuće barem donekle. U jednom bubnju bi smo imali Brazil, Španiju, Njemačku, Argentinu, Kolumbiju, Belgiju, Urugvaj i Švicarsku.

U trećem bi se našli Čile, Obala Slonovače, Francuska, Ekvador, Gana, Alžir, Nigerija i Kamerun. Četvrti protivnik Zmajevima  će biti neka od selekcija iz četvrtog bubnja (Sjedinjene Američke Države, Meksiko, Kostarika, Honduras, Japan, Iran, Južna Koreja i Australija). Žrijeb će biti obavljen u petak 6.decembra u 13 sati po lokalnom, odnosno u 17 sati po našem vremenu.

Poželjna grupa:
Švicarska
BiH
Alžir (Ekvador)
Iran (Honduras)

Nepoželjna:
Brazil
BiH
Francuska
SAD (Meksiko)


Prvi bubanj
Brazil, Španija, Njemačka, Argentina, Kolumbija, Belgija, Urugvaj i Švicarska.

Drugi bubanj
Holandija Italija, Engleska, Portugal, Grčka, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Rusija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Treći bubanj
Čile, Obala Slovače, Francuska, Ekvador, Gana, Alžir, Nigerija i Kamerun.

Četvrti bubanj
SAD, Meksiko, Kostarika, Honduras, Japan, Iran, Južna Koreja i Australija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti