Poznat je PSG-ov budžet za transfere ovog ljeta

Imat će šta da troše

Poznat je PSG-ov budžet za transfere ovog ljeta

Edmir Škorić
Teme:

Prema saznanjima Le Parisiena, PSG će imati 200 miliona eura za transfere.

Ta suma ne zavisi o prodaji igrača, odnosno sve što Parižani zarade od prodaje igrača, bit će dodatno u budžet od 200 miliona, pa je za očekivati da francuski prvak potroši i daleko više novca.

Iako je ovaj klub znao davati za jednog igrača preko 200 miliona eura (Neymar plaćen 222 mil. eura, op.a), na Parku prinčeva smatraju da je taj iznos sasvim dovoljan da se nadogradi trenutni tim.

Naravno, postoji mogućnost da PSG dosta zaradi i prodajom Neymara, koji bi mogao da donese dodatnih 100 miliona eura ili čak 150 miliona. Sve to će pomoći PSG-u da 'izgladi' situaciju s financijskim fair-playom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Postoji mogućnost da PSG proda još neke igrače poput Draxlera ili Kurzawe, pa će Leonardo u svakom slučaju imati pristojnu zalihu za nove investicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi