Poznat je razlog zašto je Chicharito otišao iz Uniteda

Louis van Gaal prerano otpisao Meksikanca

Poznat je razlog zašto je Chicharito otišao iz Uniteda

Endin Čaušević

Javier Hernandez izjavio je da je napustio Manchester United jer mu je Louis van Gaal otvoreno rekao da ne računa na njega.

Van Gaal je u United stigao na ljeto 2014. godine i te seznone poslao je Chicharita na posudbu, a početkom ove sezone poručio mu je da neće računati na njega.

"Nisam imao namjeru da idem na posudbu u Real Madrid prošle sezone, ali sam želio igrati. Van Gaal mi je rekao da ima napadače i da sam višak. Kada sam se vratio sa posudbe dobijao sam neke šanse da igram, ali onda mi je Van Gaal otvoreno rekao da imam samo 1% šanse da budem standardan. Zbog toga sam otišao u Bayer", rekao je Chicharito.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Meksikanac je nakon dolaska u Leverkusen u svim takmičenjima za ovaj klub postigao čak 17 golova. Navijači Uniteda otvoreno su prozvali Van Gaala zbog loše procjene za Chicharita.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.