Poznat nasljednik Gigija Buffona u Juventusu
Foto: EPA (Donnarumma, Buffon i Meret)

Alex Meret stiže u Torino

Poznat nasljednik Gigija Buffona u Juventusu

M. Šljivak

Legenda Juventusa Gianluigi Buffon najavio je završetak karijere 2018. godine.

Jedan od najboljih golmana svih vremena i dalje brani kao u najboljim danima i među najzaslužnijim je za velike uspjehe torinskog tima u posljednjim sezonama.

Ipak, na kraju naredne sezone će Buffon završiti karijeru. Odlučio se oprostiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a njegov nasljednik će u Torino doći već ovog ljeta.

Kako navode mediji u Italiji, novi golman Stare dame postaće mladi Alex Meret, golman Udinesea koji je proveo proteklu sezonu na posudbi u Spalu.

S ovim timom je 20-godišnji Meret uspio ući u Seriju A, a partije na golu doskorašnjeg drugoligaša su mu donijele i poziv u reprezentaciju Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uskoro bi Meret mogao obući i dres Juventusa. Stara dama je s Udineseom već počela pregovore o transferu, a i tim iz Udina ga je voljan pustiti za pravu odštetu, ali i zbog činjenice da u svojim redovima imaju još jednog veoma talentovanog golmana Simeonea Scuffeta.

Meret će tako ovog ljeta vjerovatni postati drugi golman Bianconera. Sezonu bi proveo učeći od najvećeg italijanskog golmana, a mjesto prvog golmana bi preuzeo od naredne godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi