Poznat prvi polufinalni par olimpijskog nogometnog turnira

Meksiko protiv Japana

Poznat prvi polufinalni par olimpijskog nogometnog turnira

Edmir Škorić

Nakon Japana, u polufinale nogometnog turnira na Olimpijskim igrama u Londonu plasirao se i Meksiko.

Meksikance je u prednost doveo Jorge Enriquez nakon samo deset minuta igre. Ignacio Aquino je u 62. minuti povisio na 2:0. Kada se činilo da je sve riješeno, Senegalci su se vratili.

 

Moussa Konate u 69. trese meksičku mrežu, da bi Balde u 76. glavom loptu poslao u mrežu nakon ubačaja Souarea iz kornera. Susret je završen rezultatom 2:2, a u dodatnih pola sata Meksiko se bolje pokazao i zasluženo postigao dva pogotka.

 

U osmoj minuti prvog produžetka Giovanni dos Santos je donio ponovo prednost Meksiku, a pitanje pobjednika na Wembleyu riješio je Hector Herrera golom u 109. minuti za 4:2.

 

Meksiko će u polufinalu igrati protiv Japana, a dva upražnjena polufinalna mjesta čekaju na Brazil/Honduras, odnosno Veliku Britaniju/Južnu Koreju.

 

OI, nogomet, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Meksiko - Senegal 2:2, 4:2 - produžeci (Enriquez 10, Aquino 62, Dos Santos 98, Herrera 108/ Konate 69, Balde 76)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.