Poznat razlog zbog čega će utakmice Premier lige početi minutom šutnje

Nije teško pogoditi

Poznat razlog zbog čega će utakmice Premier lige početi minutom šutnje

S. Grebović

Nakon pauze zbog koronavirusa, lagano nam se vraćaju fudbalske lige širom Starog kontinenta.

Nijemci su nastavili sa Bundesligom prvi od 'Liga petice' još 16. maja, a večeras se vraćaju i Španci i to velikim derbijem između Seville i Betisa. 

Francuzi su kao što znamo poništili ovu sezonu svoje Ligue 1, Talijani se vraćaju 20. juna, a Englezi tri dana ranije i to sa dvije utakmice.

Led će na Ostrvu probiti Aston Villa i Sheffield, te Manchester City i Arsenal, a ove kao i sve ostale utakmice u Engleskoj do kraja tekuće sezone će počinjati minutom šutnje u čast svih preminulih od koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema pisanju britanskih medija sve će biti dezinfikovano, tako da će nivo higijene biti na maksimumu na svakom od stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi