Pokrenuta istraga: Ko je fudbaler koji je "šmrkao" kokain u javnosti?
Kokain u krvi ostaje 24 sata, četiri dana nakon konzumacije odlazi i iz urina, dok u korijenu kose može ostati mnogo duži period

Brza reakcija Fudbalske asocijacije

Pokrenuta istraga: Ko je fudbaler koji je "šmrkao" kokain u javnosti?

Midhat Šljivak

Fudbalska asocijacija Engleske pokrenula je istragu nakon što su dobili informaciju od strane medija o fudbaleru iz Premier lige koji je u javnosti konzumirao kokain.

Neimenovani fudbaler jednog engleskog premierligaša uhvaćen je u toaletu noćnog kluba kako "šmrče" kokain, a uhvatio ga je saigrač iz ekipe.

Nakon pola sata pojavio se i menadžer tima za kojeg igra ovaj fudbaler. On međutim nije znao da je njegov igrač pod uticaijem droge, te misleći da je pijan, poslao ga je kući taksijem

Izvor iz kluba za The Sun je otkrio sljedeće podatke:

"Svi pričaju o tome. Nije bila zvanična zabava kluba, ali nekoliko pića nakon utakmice pretvorili su se u zabavu na kojoj se našlo nekoliko fudbalera i menadžer kluba. Saigrač ga je vidio kako šmrče u toaletu i kako pravi "liniju". Nakon pola sata bio je u potpunom haosu. Nije bio samo pijan. Šef je poludio, odveo ga je na stražnji izlaz i poslao ga je kući taksijem, misleći da je popio previše", istakao je izvor iz nepoznatog kluba.

Fudbalska asocijacija brzo reagovala

Fudbalska asocijacija Engleske odmah je reagovala nakon što se u medijima pojavila informacija o "varalici sistema". Izdato je saopštenje u kojem se mole svi koji znaju nešto više da to prijave FA-ju.

"Želimo ohrabriti sve one koji imaju informacije o bilo kojem slučaju dopinga, da to slobodno prijave Fudbalskoj asocijaciji", kratko je saopšteno.

Izvori govore da se igrač opustio jer je samo dan ranije uspješno prošao antidoping test, te nije bilo opasnosti da će ga u narednom periodu ponovo testirati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kazna za korištenje kokaina donosi zabranu nastupa od dvije godine. Prošle godine od 5.000 testova nijedan nije bio pozitivan na teške droge, ali su šestorica fudbalera pala na testiranju za rekreacijske droge.

Njihov identitet nije poznat, a ako ne bude neke anonimne prijave, teško da ćemo saznati i ime fudbalera iz Premier lige koji se previše opustio za vrijeme novogodišnjih praznika.

Top Komentari

Kobe4life
Ne zna počastit
15 2
Sanska_Prangija
Da je smrkao kokain ne bi licio na pjanog covjeka.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi