Poznat sastav Španije za Eurobasket

Eurobasket 2009

Poznat sastav Španije za Eurobasket

Selektor reprezentacije Španije Sergio Scariolo objavio je popis reprezentacije Španije za nastup na Eurobasketu u Poljskoj narednog mjeseca. Popis je definitivan, naravno, ukoliko se ne desi neka teža povreda, pa da bude primoran zamijeniti nekoga.

Na spisku se nalazi i ime Pau Gasola koji je prije nekoliko dana imao operaciju kažiprsta na lijevoj ruci, ali će vjerovatno biti spreman za nastup na Eurobasketu. Gasol neće moći igrati u prijateljskim utakmicama, ali je Scariolo izjavio da nema potrebe da uigraje igrača koji je tu već sedam godina, i koji je se sa svim suigračima poznaje u dušu. 

Posljednja odluka koju je donio Scariolo bila je vezana za Sergia Llulla, beka madridskog Reala. Scariolo se dugo mislio koga staviti na spisak, Llulla ili Saula Blanca beka Menorce, kao zamjenu za povrijeđenog Berniea Rodrigueza, ali se na kraju ipak odlučio za Llulla, zbog većeg iskustva. 

Trojica igrača koji su otpali sa šireg spiska Saul Blanco, Antonio Bueno i Carlos Suarez priključit će se treninzima svojih klubova i biti u pripravnosti, da ukoliko se slučajno neko povrijedi uskoče u tim za Poljsku. 

Sastav: 

4. Pau Gasol (LA Lakers)
5. Rudy Fernandez (Portland)
6. Ricky Rubio (Joventut)
7. Juan Carlos Navaro (Barcelona)
8. Victor Claver (Pamesa) 
9. Felipe Reyes (Real Madrid) 
10. Carlos Cabezas (Unicaja)
11. Raul Lopez (Khimki) 
12. Sergio Llull (Real Madrid) 
13. Marc Gasol (Memphis) 
14. Alex Mumbru (Bilbao) 
15. Jorge Garbajosa ( Khimki)

Selektor: Segio Scariolo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti