Poznat spisak kadetske reprezentacije BiH za EYOF igre

EYOF igre u Gyoru

Poznat spisak kadetske reprezentacije BiH za EYOF igre

D. Rakanović

Muška kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine zajedno sa mladim bh. olimpijcima sutra putuje na EYOF igre u Gyoru, gdje će braniti zlatnu medalju osvojenu prije dvije godine u Tbilisiju.

Selektor Dejan Bodiroga odlučio se da u Mađarsku povede sljedećih 12 igrača:

Milan Manojlović (Italija), Karlo Zelenika (Zrinjski), Ognjen Marković (Leotar), Kosta Kontić (Rookye), Nikola Mičić (OKK Spars Ziraat Bank), Timur Krupalija (OKK Spars Ziraat Bank), Alija Islamović (Koš), Haris Dedajić (OKK Sloboda), Deni Radak (OKK Spars Ziraat Bank), Mirza Kusturica (Budućnost), Harun Huseinpašić (Kengur), Mihajlo Nešković (Varda).

Bosna i Hercegovina nalazi se u A grupi EYOF igara, zajedno sa selekcijama Italije, Finske i Hrvatske.

Prvu utakmicu naši kadeti odigraće u ponedjeljak, 24. jula u 12.15 sati protiv reprezentacije Finske. Druga utakmica na programu je u utorak, 25. jula u istom terminu protiv reprezentacije Italije, dok će treći meč bh. kadeti odigrati u srijedu, 26. jula od 14.30 sati protiv selekcije Hrvatske.

Dvije prvoplasirane ekipe iz obje grupe izboriće plasman u polufinale EYOF igara u Gyoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi