Poznat uzrok nesreće u kojoj je poginuo Jose Antonio Reyes
Bivši fudbaler Seville, Arsenala, Atletica i Reala je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći (Foto: EPA)

Sam sebe je odveo u smrt

Poznat uzrok nesreće u kojoj je poginuo Jose Antonio Reyes

Midhat Šljivak

Španski fudbaler Jose Antonio Reyes poginuo je jučer u blizini gradića Utrera.

U teškoj saobraćajnoj nesreći 35-godišnji fudbaler je izgubio život, a pored njega poginuo je i njegov rođak Jonathan Reyes, dok je treći putnik Juan Manuel Calderon preživio nesreću uz teške opekotine po tijelu i nalazi se u bolnici.

Do incidenta na autobputu A-367 došlo je u subotu kada je automobil kojim je upravljao Reyes sletio sa ceste te se zapalio.

Uzrok nesreće je prebzra vožnja. Istražitelji su utvrdili da je Reyes vozio čak 237 kilometara na sat, zbog čega je na kraju i izgubio kontrolu nad automobilom i to ga je koštalo života.

Njegov Mercedes Brabus S550 je potpuno izgorio, a saopšteno je da je Reyes prije nesreće pokušao da se isključi sa autoputa i krene prema gradu Utrera.

Zbog neprilagođenje brzine je izgubio kontrolu, udario je u nekoliko betonskih stubova, a automobil je završio čak 200 metara od mjesta prvog udara.

Također, španski fudbaler nije dugo koristio ovaj automobil. U svom posjedu je imao nekoliko luksuznih autmobila, pa se sumnja da automobilske gume nisu bile potpuno u redu i da je jedna od njih eksplodirala.

Nažalost, brza vožnja je slavnog fudbalera koštala života, a iza njega su o stali supruga i troje djece.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svijet fudbala tuguje za Reyesom, a utakmice u Španiji, kao i finale Lige prvaka, počele su minutom šutnje u njegovu čast.

Top Komentari

bistrik87
da nije slucajno umro u saobracajnoj ? misterija prava
0 0
Dobojlija
Na zalost ,I u Bosni se svakodnevno zbog brzine gine u saobracaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi