Poznate prve informacije o stanju Jana Vertonghena

Nije doživio potres mozga

Poznate prve informacije o stanju Jana Vertonghena

Belgijski fudbaler Jan Vertonghen doživio je vrlo neugodnu povredu tokom prvog susreta polufinala Lige šampiona protiv Ajaxa.

Tottenham je taj susret izgubio sa 1:0 na domaćem terenu, a Vertonghen je meč napustio nakon sudara glavama sa saigračem Tobyjem Alderweireldom.

Dok je izlazio s terena, jasno je bilo da Belgijanac ne može stajati na nogama bez pomoći medicinskog osoblja pa su mnogi pomislili da je doživio potres mozga, ali srećom to nije istina.

Nakon što je jučer posjetio neurologa, saopšteno je da povreda nije ostavila veće posljedice. Kako je naurolog ustanovio, nije došlo do potresa mozga, a klub je saopštio da je fudbaler samo pretrpio gadnu povredu nosa nakon čega je došlo do velikog krvarenja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, neurolog je Vertonghenu preporučio određeni period mirovanja prije nego što se vrati na trening i za sada nije poznato hoće li on biti spreman za revanš protiv Ajaxa koji je na rasporedu za svega nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi