Poznati parovi četvrtfinala Kupa Kralja, derbi u Barceloni, Demirović na Mestalli
Foto: EPA

Osam najboljih timova se broji za trofej

Poznati parovi četvrtfinala Kupa Kralja, derbi u Barceloni, Demirović na Mestalli

M. Šljivak

Žrijeb četvrtfinalnih parova španskog Kupa Kralja održan je danas.

Duel koji privlači najviše pažnje je meč gradskih rivala Espanyola i Barcelone. Domaćin prvog meča biće Espanyol, a zatim će se uzvrat odigrati na Nou Campu.

Madridski Real je mao sreće u žrijebu. Oni su za rivala dobili ekipu Leganesa, a prvi meč će igrati na gostovanju. Interesantan duel će se igrati između Atletico Madrida i Seville, dok preostali par čine Valencia i Alaves.

Biće to dobra šansa za mladog bh. fudbalere Ermedina Demirovića da protiv Šišmiša na Mestalli nastavi golgetesku seriju, a on je u dvije utakmice postigao već tri pogotka.

Prve utakmice igraju se 17. januara, a uzvratni dueli su na rasporedu sedam dana kasnije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi