Poznati svi učesnici nokaut faze Evropske lige
Džeko je sa Romom prošao u nokaut fazu

Žrijeb je u ponedjeljak u Nionu

Poznati svi učesnici nokaut faze Evropske lige

S. Pašalić

Nakon što se kompletiralo 6. kolo grupne faze Evropske lige, poznato je i koji timovi su osigurali prolazak u nokaut fazu.

U terminu od 19 sati je odigrano 12 utakmica nakon kojih su Sevilla, APOEL, Malmo, Kopenhagen, Basel, Getafe, LASK Linz, Sporting, Celtic, CFR Cluj, Arsenal i Eintracht Frankfurt osigurali prolazak dalje.

Njima su se nešto kasnije nakon što su odigrani mečevi od 21 sat pridružili Porto, Rangers, Espanyol, Ludogorets, Gent, Wolfsburg, Basaksehir, Roma, Braga, Wolves, Manchester United i Alkmaar.

Iz Lige prvaka će timovi koji su završili na trećem mjestu u svojoj grupi nastaviti takmičenje u Evropskoj ligi i također će se naći u žrijebu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Tu su Club Brugge, Olympiakos, Šahtar, Bayer Leverkusen, Salzburg, Inter, Benfica i Ajax.

Žrijeb nokaut faze Evropske lige će se održati u ponedjeljak u Nionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi