Poznato kada će se igrati utakmice 27. kola Serije A?

Odgođene zbog smrti Astorija

Poznato kada će se igrati utakmice 27. kola Serije A?

Endin Čaušević

U italijanskoj Seriji A jučer je trebalo biti odigrano sedam utakmica 27. kola, ali su one odgođene zbog smrti kapitena Fiorentine, Davidea Astorija.

Jučerašnji dan je tragično počeo u Italiji nakon što je objavljeno da je Astori preminuo u hotelskoj sobi pred utakmicu Udinesea i Fiorentine. Zbog toga su odgođene sve utakmice koje su se jučer trebale igrati uključujući i veliki gradski derbi Milana i Intera.

Italijanski mediji prenijeli su danas da bi će se ove utakmice igrati početkom narednog mjeseca, odnoso 3. i 4. aprila. Utakmica Milan - Inter se neće igrati ukoliko Rossoneri ostanu u Evropskoj ligi, kao i meč Atalanta - Sampdorija jer Atalanta već igra tada zaostali meč s Juventusom.

Dakle, 3. i 4. aprila bi se trebale igrati utakmice Genoa-Cagliari, Benevento-Verona, Chievo-Sassuolo, Torino-Crotone i Udinese-Fiorentina, te Milan-Inter ukoliko Rossoneri ispadnu iz Evropske lige.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti