Gattuso: Najviše se plašim Spallettija i Icardija

Trener Milana pred derbi

Gattuso: Najviše se plašim Spallettija i Icardija

Edmir Škorić

Trener AC Milana Gennaro Gattuso podijelio je svoja očekivanja od derbija protiv Intera.

Milan i Inter se sutra navečer sastaju od 20:45 sati, a Gattuso se nada sjajnom nastavku serije njegovog tima.

"Ne dopada mi se što se mi smatramo favoritima. To nas može uspavati i donekle nam biti otežavajuća okolnost. Kao igrač nisam morao da se bavim nekim sitnicima pred derbije, ali sada kao trener moram. Moramo poštovati rivala, ali prije svega moramo da se brinemo o nama. Ne želim čuti ništa o spletu okolnosti ili sudbine. Na teren moraju da izađu oni koji su spremni da izgore", kazao je Gattuso, dodavši:

"Ako i dalje želimo ući u Ligu prvaka, onda je za nas svaka utakmica kao finale. Malo me plaše kod Intera Spalletti i Icardi. On je jedan od najboljih napadača na svijetu. Bojim se da je neko čuo dosta povratnih informacija o nedavnim uspjesima, ali opet očekujem da nastavimo s dobrim igrama".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trenutno je Inter na petom mjestu sa 51 bodom, Milan je sedmi sa 44 boda.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije