Velikan ne odustaje od Džeke i ima plan kako ga dovesti na ljeto
Edin je u tekućoj sezoni postigao 13 golova, ali ukupno ih ima 50 u Seriji A, pa je postao svjetski rekorder je je u tri od pet liga petica zabio 50 i više golova

Rossonerima potreban iskusni golgeter

Velikan ne odustaje od Džeke i ima plan kako ga dovesti na ljeto

Edmir Škorić

Edin Džeko (31) s dva je nova pogotka u dresu Rome stigao do brojke od 50 golova u Seriji A i postao je prvi nogometaš u historiji koji je u tri od pet liga petica zabio najmanje 50 golova.

Džeko je zablistao u Napulju i utišao San Paolo s dva gola, a njegova Roma slavila je rezultatom 4:2. Najbolji bh. napadač i najbolji strijelac ove države svih vremena ponovo je postao privlačan velikanima. Konkretno, po ko zna koji put se probudio interes Milana.

Rossoneri su od aprila u vlasništvu bogatog Kineza, a unatoč kriznom početku sezone, klub sada izgleda nepobjedivo i pod palicom Gennara Gattusa čini nevjerovatne stvari i ruši razne rekorde. Mladi i nedovoljno iskusni Patrick Cutrone prvi je strijelac i nameće se kao prva opcija u napadu, pošto Nikola Kalinić i Andre Silva nisu ispunili očekivanja, pa na San Siru od ljeta žele pravog strijelca.

A iskusni Džeko koji ulazi u završni dio karijere bio bi pravo rješenje za Milan. Edin nije otišao u Chelsea ove zime kako se nagađalo, odluka je bila da ostane u Italiji umjseto da se preseli u kišni i hladni London, ali Milano nije daleko od Rima i to je jedan od razloga zašto bi grad mode mogao da bude novi Džekin dom.

Tuttosport je jutros objavio kako su Milanovi direktori Mirabelli i Fassone već identifikovali Džeku kao ljetno pojačanje i navodno imaju plan kako doći do bh. reprezentativca. Navodi se da će Silva i Kalinić, jedan ili obojica, biti prodani kako bi se došlo do 30-ak miliona eura, a koje bi potom klub uložio u kupovinu Rominog golgetera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uz to, Milan očekuje novac i iz Španije pošto Villarreal vjerovanto želi da otkupi ugovor Carlosa Bacce, pa će svi ti napadači biti pušteni samo da se dovede jedan, koji bi pomogao mladom Cutroneu da dodatno napreduje i nauči kako se postavljati u napadu i kako, osim zabiti golove, pomoći ekipi da ostvaruje pobjede.

Ne treba ni napominjati da je Milan jedan od najdražih klubova Edinu Džeki, kome je idol u djetinjstvu bio slavni napadač Rossonera Andrij Ševčenko. Ukoliko Milan uspije da se izbori za Ligu prvaka, da li kroz prvenstvo ili Evropsku ligu, Džeko će biti prva želja i sasvim realna opcija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi