Očajnički potez čelnika Barce pet do 12

Navijači razočarani prelaznim rokom

Očajnički potez čelnika Barce pet do 12

Endin Čaušević

Iako je Barcelona ovog ljeta dovela četiri nova igrača navijači ovog kluba su razočarani ponašanjem čelnih ljudi, te prelaznim rokom za zaborav.

Katalonski klub je ostao bez jednog od najboljih igrača Neymara koji je  za nevjerovatnih 222 miliona eura prešao u PSG. Nakon što je Brazilac napustio Nou Camp mnogi su bili sigurni da će ovaj novac čelnici Barce uložiti kako bi što prije pronašli zamjenu za Neymara. No, to se na kraju nije desilo.

Istina je da je Barca za čak 140 miliona eura iz Dortmunda dovela Ousmanea Dembelea, ali jasno je da se od ovog 20-godišnjeg igrača ne može očekivati da bude zamjena za Neymara. Barca je pokušala dovesti Coutinha, Di Mariju, Draxlera, a na kraju i Thomasa Lemara, no ostali su praznih ruku.

Navijači su odmah pokrenuli peticiju protiv sadašnje uprave i traže njihov odlazak. Iako su čelni ljudi cijeli jučerašnji dan bili u prostorijama kluba na kraju nisu uspjeli ništa da uradi. Borba za Coutinha je davno izgubljena, a negiranjem poraza Bartomeu i društvo su samo gubili vrijeme s Liverpoolom umjesto da su se okrenuli drugim igračima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Istina je da su u zadnjim danima pokušali da dovedu Angela Di Mariju, no nije bilo dovoljno vremena za pregovaranje. Čelnici Barcelone su u posljednjim minutama prelaznog roka očajničkim potezom pokušali da Monacu "ukradu" Lemara,ali ni to im nije uspjelo.

Pet minuta do ponoći Barca je poslala ponudu od 130 miliona eura za Lemara očekivajući da će Monaco to prihvatiti. Ipak, iz Kneževine je stigao negativan odgovor, a razočarenje navijača Barce dostiglo je vrhunac. Jasno je da će se Bartomeu i saradnici nakon očajnog transfer roka teško zadržati na Nou Campu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi