Xavi: Čini mi se da Barcelona više nije ista
Foto: EPA

Legenda Barcelone o transfer roku

Xavi: Čini mi se da Barcelona više nije ista

S. Bošković

Legenda Barcelone Xavi kritizirao je svoj bivši tim zbog poslovanja u ovoljetnom transfer roku. 

Katalonski klub tijekom čitavog prijelaznog roka želio je dovesti Philippea Coutinha iz Liverpoola, no u toj namjeri nije uspio. 

Ipak, na Camp Nou stigao je talentiran Ousmana Dembele iz Borussije Dortmund, a pored njega su dovedeni još Paulinho, Nelson Samedo i Gerrard Deulofeu. 

"Ja sam u Barceloni igrao za vrijeme jedne veoma impresivne ere, ali sad mi se čini da to nije isti klub. Igraju dobro na terenu, ali su trebali učiniti bolji posao oko pojačanja", rekao je Xavi, pa dodao: 

U Barceloni su "zaspali" jer su prije pet ili šest godina imali najbolje igrače na svijetu za sistem koji se igrao. Danas je za taj sistem ostalo pet ili šest igrača; Iniesta, Alba, Messi, Pique, Suarez i Busquets. Barcelona bi trebala imati svih 11 igrača koji se uklapaju u sistem. Nikad niste morali reći 'ovaj igrač će se uklopiti u Barca', jer svi igrači koju su se uklapali su već bili tu. Ovog ljeta su potpisali igrače koji se ne uklapaju u sistem", zaključio je Xavi. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona se ovog ljeta oprostila od jedne od zvijezde tima Neymara, koji je prešao u PSG za 198 miliona funti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi