Poznato koliko će Duljević zarađivati u novom klubu

Potpisuje za Dynamo iz Dresdena

Poznato koliko će Duljević zarađivati u novom klubu

E. Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Duljević, će gotovo sigurno svoju karijeru nastaviti u Njemačkoj.

Duljević je na kraju prošle sezone napustio Sarajevo nakon što mu je istekao ugovor s klubom sa Koševa. Iako je bio na meti mnogih ekipa bh. reprezentativac se na kraju odlučio za Dynamo iz Dresdena koji se takmiči u njemačkoj Cvajti.

Ugledni Bild danas je objavio da će ovaj 23-godišnji fudbaler s Dynamom potpisati ugovor na tri sezone uz mogućnost da isti produži na još jednu godinu. Kako saznaje ovaj njemački portal Duljević će u svojoj novoj ekipi zarađivati 33.000 eura mjesečno.

Iako ovaj transfer još uvijek nije ozvanične očekuje se da se to desio danas ili sutra. Duljević bi u svom novom klubu trebao biti predstavljen odmah nakon potpisivanja ugovora. Bh. fudbaler je proteklog vikenda posmatrao meč svog novog kluba protiv Duisburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kako piše Bild, Duljević se vratio u Bosnu i Hercegovinu kako bi riješio papire i dobio radnu dozvolu za Njemačke. Međutim, nekadašnji igrač Sarajeva bi se već danas trebao vratiti u Dresden kako bi se finalizirao ovaj dogovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi