Poznato lice preuzima Barcelonu na jednu sezonu, a zatim dolazi legenda kluba
Foto - EPA

Blanc će biti privremeno rješenje

Poznato lice preuzima Barcelonu na jednu sezonu, a zatim dolazi legenda kluba

M. Šljivak

Quique Setien naredne sezone vjerovatno neće voditi ekipu Barcelone.

Rukovodstvo katalonskog kluba navodno je već odlučilo da Setienu uruči otkaz po završetku takmičenja u Ligi prvaka, a već se zna ko bi ga mogao naslijediti na klupi.

Barcelonina glavna želja je angažman klupske legende Xavija Hernandeza, ali će po svemu sudeći morati da sačekaju naredno ljeto kako bi ga angažovali, pa su Katalonci u potrazi za trenerom koji je spreman prihvatiti posao na jednu sezonu.

Na kraju su ga i našli. L'Equipe tvrdi da je legendarni francuski fudbaler Laurent Blanc prihvatio poziv da bude privremeni trener Barcelone u narednoj sezoni, a nakon njega će ekipu preuzeti Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Blanc je već četiri godine bez posla. U karijeri je vodio Bordeaux, reprezentaciju Francuske i PSG, a treba istaći da je osvojio četiri titule prvaka Francuske, tri sa PSG-om i jednu s Bordeauxom.

Kao fudbaler nastupao je za Barcelonu u sezoni 1996/1997, a igrao je još za Montpellier, Napoli, Nimes, St.Etienne, Auxerre, Marseille, Inter i Manchester United.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi