Poznato od koje bolesti pati Mario Gotze

Male su šanse da će se vratiti na teren

Poznato od koje bolesti pati Mario Gotze

E. Čaušević

Njemački reprezentativac Mario Gotze bio je primoran privremeno da završi svoju igračku karijeru zbog metaboličkih poremećaja.

Fudbalska javnost bila je šokirana saznanjem da Gotze mora privremeno da završi svoju karijeru jer zbog rijetkog oboljenja ne smije da se bavi bilo kakvim aktivnostima. Igrač Borussije Dortmund ima problema sa metaboličkim poremećajima, a nakon dodatnih pretraga utvrđeno je da pati od Miopatije.

Miopatija je bolest koju karakterizira degeneracija mišičnog tkiva, te je veoma rijetka. U slučaju Gotzea on ima problema s mišićima, odnosno problema sa liječenjem određenih povreda jer mišići oslabe, te oporavak traje dosta duže.

Gotzeova karijera dovodi se u veliko pitanje jer trenutno ne postoji nijedan način liječenja kojim se može povratiti potpuna mišićna snaga. Igrač Dortmunda svakodnevno radi pretrage, te bi uskoro trebao početi sa svojim oporavkom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, njemački ljekari nisu previše optimistični kada se radi o njegovom povratku na zeleni teren. Ipak, Gotze neće odustati dok god ima nade da bi mogao da savlada ovu bolest. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi