Poznato šta će biti sa Ibrahimovićevom statuom
EPA

Pobjeda vandala

Poznato šta će biti sa Ibrahimovićevom statuom

Bronzana statua Zlatana Ibrahimovića više definitivno neće stajati ispred stadiona Malmoa.

Ibrahimović je svoju profesionalnu karijeru počeo upravo u Malmou i igrajući za taj klub je ostavio veliki trag, međutim preko noći je postao 'persona non grata' među navijačima.

Najvatreniji tifozi Malmoa nisu oprostili Ibrahimoviću što je postao jedan od suvlasnika ljutog rivala Hammarbyja i statuu visoku dva i pol metra su srušili i potpuno uništili, i to sve kako se više ne bi nalazila pokraj stadiona.

U tome su na kraju i uspjeli, jer su gradske vlasti odlučile da je premjeste na drugu lokaciju, a za sada je sigurno da će biti u zatvorenom prostoru. Vjerovatno u nekom muzeju.

"Statua ostaje u Malmou. Grupna stručnjaka će procijeniti na kojoj lokaciji", poručili su zvaničnici grada.

Divovski kip je inače postavljen pored stadiona u oktobru prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti